Nieuws

14-06-2022

Beschikbaarheid van onze fokstieren!

 

De afgelopen maanden was er een probleem met de beschikbaarheid van Adorable. Inmiddels kunnen we u melden dat er weer een ruime voorraad is. De Supershot zoon is vrij beschikbaar voor€ 29,-

De voorraad van Bernell loopt snel terug, de NVI koploper is inmiddels dood. Wilt u hem nog gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Van de veelgebruikte fokstieren Blowtorch, Laurent P en Ramsey geven volop sperma. En zijn dan ook vrij beschikbaar! 

Om nieuwe fokstieren te maken hebben we dochters nodig van jonge stieren, zo is immers elke fokstier dochtergetest geworden.

Door het gericht gebruik van genomic stieren is gebleken dat er vlot dochter geteste topstieren bij komen.

De meeste van onze fokstieren hebben al melkende dochters lopen bij collega's van u. Door een goede kennis van indexpatronen en een zorgvuldige selectie bieden we al jaren top genomic stieren aan. UIt de eerste selecties hebben de dochters al 100.000 kg mek gegeven.

Onze tip gebruik een jonge stier niet te lang door en wissel op tijd!

10-05-2022

Homozygoot hoornloos pakket uitgebreid!

 

Onlangs hebben we de beschikking gekregen over een aantal PP stieren.  In het verleden hadden deze stieren moeite om aan te sluiten bij de gangbare stieren, echter momenteel kunnen we de absolute top leveren. U hoeft niet in te leveren op productie, gezondheid en exterieur. Binnen deze groep is er ook voldoende spreiding in bloedvoering.

Onthoornen is niet meer nodig

Klik op de naam van de stier voor uitgebreide informatie! Elke stier heeft unieke kwaliteiten!

 

 

Mozart PP RF

Steam PP Red 

Dino PP

Sampler PP

Superboost PP RF

 

kiservice salland Dino PP

20-04-2022

Vacature voor scanner

www.genexholland.nl

20-04-2022

Beluga, Duits met Amerikaanse roots in Nederland

 

De duitse stier Beluga (Best Benz * Padawan * Kerrigan) komt nieuw op onze stierenkaart. Hij is per direct beschikbaar.

Hij vererft breed geplaatste spenen die lang zijn, ideaal om de koeien met kortere spenen en nauw geplaatste spenen mee aan te paren. Daarnaast geven zijn dochters veel melk met een hoog eiwit gehalte.

Met 107 dochtervruchtbaarheid behoord hij tot de uiyblinkers van het ras.

Bij het zoeken naar zijn oorsprong kom je uit bij Sandy-Valley en Pine-Tree farm in de USA, via Balisto-Uno-Planet en daarna Shottle-Oman vind je de bekende stamkoe en Rudolph dochter Rudy Missy.

A2A2 en zijn status als pinkenstier maken hem breed inzetbaar.

 

www.genexholland.nl Beluga

19-01-2022

Kleine jongens worden groot!

 

De deense fokstier Ramsey is inmiddels opnieuw gefotografeerd, hij heeft zich ontwikkeld tot een sterke stier met een volwassen uitstraling!

 

www.genexholland.nl Ramsey

 

Veel van uw collega's hebben inmiddels al drachtige pinken van Ramsey, dit jongvee oogt sterk. Hun deense zussen zijn inmiddels al melkgevend.

Ze geven hun vader prima fokwaarden. Een mooie productie met best eiwit en daarnaast een solide exterieur met breedte maten die opvallen.

De beste gezondheids kenmerken heeft hij vooral te danken aan z'n grootvader Penley, deze stier staat al jaren bekend als de celgetal specialist! Daarnaast zijn de dochters van Ramsey zeer vruchtbaar.

Ramsey staat bekend om zijn lichte geboorten.

Maak er nu gebruik van!

 

Verwijder Deze website maakt gebruik van cookies. (meer informatie)