Waarom CAL24 ??

GEEF UW KOE DE BESTE START NA HET AFKALVEN MET DE CALCIUMBOLUSSEN VAN CAL24!

Wij als KI Service Salland zijn gestart met de in- & verkoop van RumiLife CAL24 bolussen. Ki Service Salland is uw kennispartner over melkziekte. Onze mensen hebben de juiste kennis om u te helpen om dit probleem kleiner te maken. Ook interesse in de calciumbolussen van CAL24? Bestel ze dan snel via onze nieuwe website: www.cal24.nl 

MAAK KENNIS MET CAL24

Na het afkalven van een koe treedt regelmatig melkziekte op, ofwel een gebrek aan calcium. Melkziekte heeft een negatief effect op de vruchtbaarheid en voeropname van de koe, waardoor de opstart veel minder is dan gewenst. Door een acuut calcium tekort net na het afkalven is een behandeling vereist. Een behandeling met CAL24 bolussen voorziet de koe van de juiste hoeveelheid calcium. Deze bestaat uit het eenmalig toedienen van twee bolussen na het afkalven.

Ervaringen CAL24 van Bart Spronk, Noordeinde (GLD)

 

 

“Inmiddels word ik steeds enthousiaster over het gebruik van CAL24” aldus Bart Spronk, gebruiker van het eerste uur. Direct na het afkalven hoef ik slechts 1 keer de koe vast te zetten, om de 2 bolussen toe te dienen. Mijn ervaring is dat de koeien actiever zijn. Ze gaan sneller weer vreten en zijn gewoonweg actiever. Tevens heb ik de indruk dat de koeien sneller en beter opschonen na het afkalven, wat de vruchtbaarheid ten goede komt. Ik heb de indruk dat de toegevoegde Vitamine D ook bevorderlijk werkt voor een snellere Calcium opname. Het bijspuiten van een Calcium preparaat alsmede het gebruik van een Calcium infuus behoren bijna tot het verleden. Iets wat ik het verleden nogal eens gebruikte. Al met al zijn mijn ervaringen zeer positief, waarbij ik inmiddels de 2e kalfs dieren ook al voorzie van de bolussen, aldus Bart Spronk.

Een snelle & langdurige opname

Bovendien bestaat de bolus uit Calciumchloride voor de snelle opname en Calmin. Calmin zorgt voor langdurige opname zodat de koe 24-uur ondersteunt wordt. Tevens bevat CAL-24 bevat CAL24 Vitamine-D en magnesium. Magnesium activeert en ondersteunt het PTH-hormoon terwijl Vitamine-D zorgt voor calciumen fosforhouding. 

Onderzoek toont aan dat bij gebruik van CAL24 koeien:


>      Meer vreten tijdens de eerste 1 dagen. Gemiddeld 25% meer!
>      Meer melk produceren
>      Vruchtbaarheid verhoogd

Bekijk onze website voor meer informatie of stuur ons een mail naar cal24@kiservicesalland.nl. Wij helpen uw graag!

Verwijder Deze website maakt gebruik van cookies. (meer informatie)