Cal-24

 

Melkziekte voorkomen

Na het afkalven van een koe kan door een gebrek aan calcium melkziekte optreden. Melkziekte heeft een negatief effect op de vruchtbaarheid en de voeropname van de koe. Hierdoor is de opstart veel minder dan gewenst. Het acute calcium tekort dat ontstaat net na het afkalveren vraagt om een directe behandeling. Door het eenmalig toedienen van twee calciumbolussen CAL24 voorzie je de koe van de juiste hoeveelheid calcium en wordt melkziekte voorkomen.

Onderzoek toont aan dat bij gebruik van CAL24 koeien tot 25% meer vreten tijdens de eerste dagen, meer melk produceren en dat hun vruchtbaarheid hoger wordt.

Advies en verkoop van CAL24 bolussen

Wij adviseren en begeleiden veehouders bij het voorkomen van melkziekte. Naast advies verzorgen wij ook de verkoop van CAL24 bolussen. Met het toedienen van CA24 geef je de koeien de beste start na het afkalveren. Meer informatie of direct CA24 bestellen kan via www.cal24.nl of per mail op cal24@kiservicesalland.nl. Wij helpen jou graag.

Een snelle en langdurige opname

De CAL24 bolussen bestaan uit Calciumchloride voor de snelle opname en Calmin. Calmin zorgt voor langdurige opname zodat de koe 24-uur ondersteunt wordt. Tevens bevat CAL24 Vitamine-D en magnesium. Magnesium activeert en ondersteunt het PTH-hormoon terwijl Vitamine-D zorgt voor calcium en fosforhouding.

Praktijkervaring | Bart Spronk, Noordeinde (GLD)

 “Inmiddels word ik steeds enthousiaster over het gebruik van CAL24” aldus Bart Spronk, gebruiker van het eerste uur. Direct na het afkalven hoef ik slechts 1 keer de koe vast te zetten, om de 2 bolussen toe te dienen. Mijn ervaring is dat de koeien actiever zijn. Ze gaan sneller weer vreten en zijn gewoonweg actiever. Tevens heb ik de indruk dat de koeien sneller en beter opschonen na het afkalven, wat de vruchtbaarheid ten goede komt. Ik heb de indruk dat de toegevoegde Vitamine D ook bevorderlijk werkt voor een snellere Calcium opname. Het bijspuiten van een Calcium preparaat alsmede het gebruik van een Calcium infuus behoren bijna tot het verleden. Iets wat ik het verleden nogal eens gebruikte. Al met al zijn mijn ervaringen zeer positief, waarbij ik inmiddels de 2e kalfs dieren ook al voorzie van de bolussen, aldus Bart Spronk.

CAL24 is GMO vrij

CAL24 bevat geen genetisch gemodificeerd materiaal. Download de officiële verklaring dat CAL24 GMO vrij is.

Neem contact op

Bij vragen? Bel ons +31 (0)6 53563448 (Jan) en +31 (0)6 22789974 (Erwin). Wij denken graag met jou mee.

Of maak gebruik van het contactformulier