Nieuws

29-08-2016

Merci, van genomic tot fokstier!

Merci is een stier die we op basis van zijn genomic fokwaarden al vroeg gebruikt hebben. Door het vroege gebruik zijn ook in Nederland inmiddels zijn eerste dochters aan de melk. Deze vaarzen geven veel melk. Ze zijn mooi in verhouding gebouwd. Met +748 dagen levensduur kunnen deze veehouders er nog lang plezier aan beleven.

 

Sully Shottle May www.kiservicesalland.nl Sully Shottle May

 

Merci komt uit de koefamilie van Sully Shottle May, deze Shottle dochter staat op het bekende De-Su bedrijf in Amerika. Hier is ze nog steeds in productie en ingeschreven met Ex 90. Via haar Planet dochter Manitoba komen we bij Robust zoon Merci. Tevens is Merci een goede bevruchter. Voor € 36,- is Merci ook gesext beschikbaar.

 

 

 

Www.kiservicesalland.nl altamerciMerci dochters

 

 

18-08-2016

Niet groter fokkende stieren: Mystic, allround!!

Effectieve koeien die snel drachtig worden, zo mag er gesproken worden over de dochters van Shamrock zoon Mystic.

 

www.kiservicesalland.nl Mystic Mystic Mystic Mystic

 

Mystic dochters hebben goede gezonde uiers, met langere spenen dan gemiddeld. Ze zijn niet groot en geven voldoende melk. Ook voor aAa gebruikers is Mystic aan te bevelen, zijn code 531 is op veel bedrijven passend.

 

De moederlijn van Mystic staat bekend om het leveren van vele fokstieren. De veel gebruikte Punch is een broer van zijn moeder Shottle Mindy. Ook Robust en Bookem Bob komen uit deze familie. We praten hier over de koe Seagull Bay Oman Mirror, deze O-Man dochter blijkt zelfs in het genomic tijdperk als 10-jarige koe nog zonen aan de ki te kunnen leveren.

 

Zijn vader Shamrock is een Planet zoon die veel gebruikt is als stiervader. Zijn dochters bewijzen zich met een hoge levensduur. Met ruim 14000 dochters in productie zorgt hij voor vele tevreden veehouders.

 

 

We zijn er van overtuigd dat Mystic een goede aanvulling is op ons pakket.

 

 

Hieronder een foto van zijn beroemde grootmoeder en enkele van zijn dochters.

 

Om direct sperma van Mystic te bestellen klikt u hier.

 

 

 

mystic kiservicesalland Mirror

 

 www.kiservicesalland.nl

 

 

www.kiservicesalland.nl                              www.kiservicesalland

 

16-03-2016

Scannen: geen mode maar noodzaak!

De informatie die u krijgt met het scannen van uw koeien, is een mooi handvat om beslissingen te nemen voor uw management.  

 

www.kiservicesalland.nl  sperma scannenEen dracht van 30 dagen.

 

-Kan ik mijn aantal drachten op peil houden?

-Welke stier bevrucht zo goed dat ik hem weer gebruik?

-Waarom heb ik meer cystus of blazen?

-Wat doet het conditie niveau van mijn nieuwmelkte koeien?

 

Zo maar enkele vragen die u naar aanleiding van een bezoek van een van onze scanners beantwoordt kunt krijgen.

 

Voor info: Jan van Ankum 06-53563448

16-03-2016

Top bevruchters in ons pakket!

De Supersire zonen Boastful en Honeybee vallen niet alleen op door hun prima fokwaarden. Deze toppers komen zeer goed uit de bus met hun bevruchtings resultaten.

 

 www.kiservicesalland.nl    Honeybee         www.kiservicesalland.nl Boastful

 

Boastful is een Supersire zoon uit een Man O Man moeder, hij is met iets langere spenen zeer geschikt voor bedrijven die met een robot melken. Ook heeft hij een beste score voor dochtervruchtbaarheid. De productievererving is zeer allround, de combinatie van een mooie plas melk met beste gehalten is uniek!

 

Honeybee is een Supersire zoon uit de familie van Sully Shottle May, deze koe heeft met Meteor, Moonboy en Mayfield al meerdere dochtergeteste stieren voortgebracht. Hij fokt koeien die mooi in balans zijn en extreem veel melk geven. Daarnaast is hij ook pinkenstier.

 

Ervaar het zelf! 

 

 

21-02-2016

NVI Topper Jetset nu beschikbaar

De Frans gefokte Doorman zoon Jetset is nu beschikbaar via Ki Service Salland. Met zijn outcross bloedvoering is hij een geschikte partner voor vele van uw koeien en pinken.

Meer dan 800 dagen levensduur en middelgrote frames zijn opvallende kenmerken in zijn index.

Nog meer spreken zijn uiergezondheids fokwaarden tot verbeelding. 116 uiergezondheid en 114 celgetal!

Hij komt tot de topfokwaarde van 347 NVI.

 

Www.kiservicesalland.nl Jetset (Doorman x Ermes)

 

De vader van Jetset is Doorman, een vroege Bookem zoon die heel best exterieur vererft. Zijn dochters halen puike prestaties op diverse keuringen. Met Ermes (Million x Mascol) heeft Jetset een relatief onbekende moedersvader. Deze franse stier geen deze outcross bloedvoering aan Jetset mee.

 

Om Jetset te bestellen klikt u hier.

 

16-03-2015

Iota: Miljonair van formaat!

De O-Man zoon  Iota heeft onlangs zijn miljoenste dosis sperma geproduceerd, ook bij Ki Service Salland is deze topper veel gebruikt. De vraag naar Iota blijft wereldwijd groot. Zijn ruim ontwikkelde dochters produceren veel melk met goed eiwit. Ook komt zijn goede dochtervruchtbaarheid tot uiting op veel bedrijven. Profiteer vandaag nog van deze makkelijk te gebruiken stier!

 

  Darla eig. Mts Sterken Punthorst

 

Alh Darla AB-86 (Iota * Toystory * Outside) produceerde als vaars in 397 dagen 12808kg  4.29v 3.36e.

 

01-04-2014

Ceasar

De veelgebruikte genomicstier AltaCeasar Nr 11 in de USA.

 

www.kiservicesalland.nl ALTACEASAR Ceasar

 

Een dag voor de indexrun in Nederland hebben de stieren in Amerika al nieuwe indexen ontvangen. Hierbij is er nieuws over een bekende stier. Dit is Ceasar (Planet * Shottle) met zijn eerste dochterfokwaarden, hierbij overtreft hij zelfs zijn genomicfokwaarden. Met een debuut op de 11e stek laat hij direct van zich horen. Met +1120 melk met positieve gehalten en een solide exterieur kan hij worden omschreven als een moderne stier. Vele van u hebben de eerste kalveren al in de hokken liggen. Ceasar staat te boek als een uitstekende bevruchter en is O-Man vrij.

Ook Meteor en Iota handhaven zich prima in de top, met meer dan 8000 dochters staat Iota op een 7e stek,

04-09-2014

Vervangende oormerken

Vanaf heden kunt u uw verloren oormerken niet meer via uw management systeem bestellen. Door een regelwijziging kunt u de vervangende oormerken alleen nog via Blfex bestellen. Hiervoor hebben ze een speciale site geopend.

 

Klik hier voor de link naar de site.

 

www.kiservicesalland.nl

31-10-2013

Salland Vruchtbaarheids Monitor

Salland Vruchtbaarheids Monitor

 

www.kiservicesalland.nl


Met dit overzicht krijgt u de vruchtbaarheidsstatus van uw dieren echt in beeld. In samenwerking met Uniform Agri  kunnen we uit nagenoeg alle managementsystemen data filteren en deze bewerken tot bijgevoegd overzicht.

De meeste Vruchtbaarheidsoverzichten werken met de data van geinsemineerde dieren.
Wij focussen ons op alle dieren. Kort gezegd presenteren wij geen rooskleurige cijfers van de dieren die u geinsemineerd heeft danwel drachtig bevonden zijn , maar kijken we naar alle dieren ( muv de "bewust guste dieren") die drachtig hadden kunnen zijn, in een bepaalde periode. Op die manier blijft de aandacht op de juiste groep dieren gericht. 
Dit overzicht is ook de enige in zijn soort waarmee u de resultaten onderling, ECHT kunt vergelijken.
Nieuwe kengetallen die hier een bijdrage aan leveren zijn onder meer Inseminatierate, Conceptierate en Pregrate.  

Wilt u weten wat de Salland Vruchtbaarheids Monitor voor u kan betekenen, informeer er dan naar op de beurs in Hardenberg, standnummer 214. Of neem contact op met Erwin Elshof 06-22789974 of Jan van Ankum 06-53563448

Voor een voorbeeld van de Salland Vruchtbaarheids Monitor klik hier

Verwijder Deze website maakt gebruik van cookies. (meer informatie)