Nieuws

16-03-2015

Iota: Miljonair van formaat!

De O-Man zoon  Iota heeft onlangs zijn miljoenste dosis sperma geproduceerd, ook bij Ki Service Salland is deze topper veel gebruikt. De vraag naar Iota blijft wereldwijd groot. Zijn ruim ontwikkelde dochters produceren veel melk met goed eiwit. Ook komt zijn goede dochtervruchtbaarheid tot uiting op veel bedrijven. Profiteer vandaag nog van deze makkelijk te gebruiken stier!

 

  Darla eig. Mts Sterken Punthorst

 

Alh Darla AB-86 (Iota * Toystory * Outside) produceerde als vaars in 397 dagen 12808kg  4.29v 3.36e.

 

01-04-2014

Ceasar

De veelgebruikte genomicstier AltaCeasar Nr 11 in de USA.

 

www.kiservicesalland.nl ALTACEASAR Ceasar

 

Een dag voor de indexrun in Nederland hebben de stieren in Amerika al nieuwe indexen ontvangen. Hierbij is er nieuws over een bekende stier. Dit is Ceasar (Planet * Shottle) met zijn eerste dochterfokwaarden, hierbij overtreft hij zelfs zijn genomicfokwaarden. Met een debuut op de 11e stek laat hij direct van zich horen. Met +1120 melk met positieve gehalten en een solide exterieur kan hij worden omschreven als een moderne stier. Vele van u hebben de eerste kalveren al in de hokken liggen. Ceasar staat te boek als een uitstekende bevruchter en is O-Man vrij.

Ook Meteor en Iota handhaven zich prima in de top, met meer dan 8000 dochters staat Iota op een 7e stek,

04-09-2014

Vervangende oormerken

Vanaf heden kunt u uw verloren oormerken niet meer via uw management systeem bestellen. Door een regelwijziging kunt u de vervangende oormerken alleen nog via Blfex bestellen. Hiervoor hebben ze een speciale site geopend.

 

Klik hier voor de link naar de site.

 

www.kiservicesalland.nl

31-10-2013

Salland Vruchtbaarheids Monitor

Salland Vruchtbaarheids Monitor

 

www.kiservicesalland.nl


Met dit overzicht krijgt u de vruchtbaarheidsstatus van uw dieren echt in beeld. In samenwerking met Uniform Agri  kunnen we uit nagenoeg alle managementsystemen data filteren en deze bewerken tot bijgevoegd overzicht.

De meeste Vruchtbaarheidsoverzichten werken met de data van geinsemineerde dieren.
Wij focussen ons op alle dieren. Kort gezegd presenteren wij geen rooskleurige cijfers van de dieren die u geinsemineerd heeft danwel drachtig bevonden zijn , maar kijken we naar alle dieren ( muv de "bewust guste dieren") die drachtig hadden kunnen zijn, in een bepaalde periode. Op die manier blijft de aandacht op de juiste groep dieren gericht. 
Dit overzicht is ook de enige in zijn soort waarmee u de resultaten onderling, ECHT kunt vergelijken.
Nieuwe kengetallen die hier een bijdrage aan leveren zijn onder meer Inseminatierate, Conceptierate en Pregrate.  

Wilt u weten wat de Salland Vruchtbaarheids Monitor voor u kan betekenen, informeer er dan naar op de beurs in Hardenberg, standnummer 214. Of neem contact op met Erwin Elshof 06-22789974 of Jan van Ankum 06-53563448

Voor een voorbeeld van de Salland Vruchtbaarheids Monitor klik hier

Verwijder Deze website maakt gebruik van cookies. (meer informatie)